maanantai 27. huhtikuuta 2009

Kevääseen kuuluu..

Kevät on ihmeellistä aikaa. Alkukevään kirkas aurinko oli niin shokeeraava, että se paljasti kaikki epäkohdat omassa kodissani ja pukeutumisessa, kuten aiemmin postasinkin. Kun aurinko jatkaa paistamistaan, siihen tottuu vähitellen ja päivä päivältä kevät alkaa tuntua aina vain ihanammalta. Itse olen nyt siinä vaiheessa, että suhtautumiseni kevääseen on alkanut muotoutua positiiviseksi enkä jaksaisi enää odottaa, että ensimmäiset hiirenkorvat pilkistäisivät puiden oksilta. Näin ollen mieleistä ja oleellista keväässä ovat muun muassa:

- kesäkenkien esille ottaminen ja niiden kuntotarkastus. Jo aiemmin keväällä huomasin, että kenkävarastostani puuttuvat laadukkaat ballerinat ja vaikken mielelläni marketeissa käykään, niin satuin löytämään Risto-Matti Ratian suunnittelemat ballerinat hyvinkin edulliseen hintaan Prismasta(!). En ole myöskään mikään RMR-fani, mutta ballerinat ovat oikein sievät. Ehkä tuota Prismaa ei kannata mainita, jos joku vielä niiden alkuperää kyselee..

-Parvekkeen siivous, parvekekalusteiden kunnostus, parvekekukkien suunnittelu ym. kaikki parvekkeeseen liittyvä.

Sain äidiltäni kärhön taimia, jotka viikonloppuna jo istutin. Kukkien istutus onkin nyt ajankohtaista, sillä tällä hetkellä mietintämyssyssä on parvekekukkien värimaailman kehittely. Kärhöt tulevat olemaan väriltään liloja ja viime kesältä talven yli selvinneet pelargonini ovat vaaleanpunaisia, joten värimaailma todennäköisesti tulee olemaan lilaa, sinistä sekä fuksiaa/pinkkiä. Kumppanini hioi, puunasi ja maalasi koko viikonlopun parvekekalusteita, jotta tämä neiti olisi tyytyväinen ja saisi parvekkeensa sieväksi mahdollisimman nopeasti. Puuhaa siis riittää..
Kissat osallistumassa puutarhakalujen hoito-operaatioon. Kissojen istuma-alustana on hankkimani kukkahylly, johon sijoitan mansikan-, salaatin-, rucolan- sekä tomaatintaimeni, kunhan säät lämpiävät.

-Vaatekaapin mylläys: kesävaatevaraston esille ottaminen ja toteaminen, että kylläpä kesällä on helppo pukeutua. Nämä capri-mittaiset housut ovat viime kesän suosikkini. Oli myös ihana kaivaa esiin Benettonin jakkumallinen takki, josta kuin varkain muodoustui viime kesän toinen suosikkini. On ihanaa ihastua uudelleen omiin suosikkivaatteisiin...

2 kommenttia:

  1. Ballerinat näyttävät oikein näpäsäköiltä! Kiva asukokonaisuus, mutta tarkeneeko siellä tosiaan jo capreissa? Ajatuskin paleltaa, kun täällä meri vielä viilentää sen verran, että aamulla on kylmä.

    "Kissit työnjohtajina" -kuva on hassu. :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä sunnuntaina olin jo capreilla liikkeellä, joten kyllä täällä tarkenee :). En kylläkään töihin vielä capreilla lähtisi..

    VastaaPoista