torstai 7. toukokuuta 2009

Pieniä iloja

Vaikka säästöbudjettia pitäisi kuinka noudattaa, niin aina löytyy pieniä ihanuuksia, joita ei voi ohittaa.

Viime viikolla törmäsin makuuhuoneemme sisustukseen sopivaan peiliin. Vaikka on noloa aina kahlata ale-hyllyt läpi, löytyy niistä toisinaan jos jonkinlaisia ihmeellisyyksiä, jotka erikoisuudeltaan sopivat kotimme sisustukseen, niinkuin tämäkin muovikehyksinen peili. Ihanuus kustansi pelkästään viisi euroa ja on ainakin mielestäni sievä kuin mikä.
























Toinen hömpötyslöytö on vessan oveen hankittu toilet-kyltti. En yleensä pidä erityisemmin romanttisista sisustusjutuista, joihin tämäkin kyltti kuuluu, mutta tämän hankintaan on ihan oikeat syyt olemassa. Meillä oli vast'ikään vanha ystäväni kylässä, joka ei ennen ollut käynyt asunnossamme. Koska vaatehuoneen ja vessan ihan yleisesti ottaen menevät uusilta vierailta sekaisin, en ehtinyt mainita vieraalleni, kumpi ovi oli oikea. Tietenkin hän sitten valitsi väärän oven ja pääsi kurkistamaan vaatehuoneeseemme, joka on viime aikoina ollut jatkuvassa kaaoksessa. Tästä lähtien vessan ovesta ei ole mitään epäselvyyttä.

Viimeisenä ihanuus, L'occitanen suihkusaippua, joka löytyi tarjouksesta Sokokselta. Tämä on kertakaikkiaan aivan ihana ja tuoksultaan miltei vertaansa vailla. Vihdoinkin olen saanut hamstrattua ihonhoitotuotteista sellaisen valikoiman, joista miltei kaikki tuotteet ovat luonnon raaka-aineista valmistettuja. Enää en palaa ns. normituotteisiin, koska ihan käytännössä huomasin, mitä ne sellaiset voivat pahimmassa tapauksessa saada aikaan. Jotkut ovat blogimualimassa viime aikoina kovasti hehkuttaneet Nuxen itseruskettavasta kosteusvoiteesta ja suuressa kesänkaipuussa jäi juttu kaihertamaan mieltäni. Kaapeistani kaivoin tuotteen testerin ja vappuhuumassa kokeilin, toimisiko tuote yhtä hyvin minulla kuin joillakin muilla. Lisäsin tuotetta puhtaalle iholleni ja pian kasvojani alkoi kuumottaa ja kutittaa. Tämä kuumotus, punoitus ja kutina kesti niin pitkään ennenkuin pesin voiteen pois. Tulipa tämäkin sitten koettua.

3 kommenttia:

  1. Peili on kyllä nätti. Varmasti sopii teille kuin nenä päähän... Vessan kylttikin on nätti, vaikka turhan romanttinen makuuni.

    Mitäs mieltä K oli löydöistä, muistaakseni K tykkää enemmän pelkistetystä tyylistä?

    VastaaPoista
  2. Juu, ja mie en oo uskaltanut tota Nuxen itseruskettavaa kokeilla, justiinsa niiden ei-niin-luomu -aineiden vuoksi.

    Kovasti kyllä huvitti, kun kävin Nuxen webbisivuilla jossa hehkutettiin Nuxen tuotteiden luonnonmukaisuutta. INCI-listatkin sivuilta löytyivät, ja kaikki näytti ihan luomulta, kunnes kaivoin kasvovoiteen testerin (sen saman mitä sinäkin kokeilit) esiin ja kas kummaa: INCI-lista oli testerissä puolta pidempi!!! Ja tuotteessa on mineraaliöljyjä ja parabeenejä vaikka muille jakaa, vaikka netti-INCIssä ne loistavat poissaoloaan.

    *HIENOISTA* ihmisten harhaanjohtamista.

    VastaaPoista
  3. K:n mielestä tuo peili oli hömpötystä ja sitähän se onkin.. ihanaa sellaista. Onneksi K antaa mun sisustella aikalailla vapaasti.. joskus tulee jotain sanomista, mutta aika harvoin :).

    Joo aikamoista myrkkyä tuo Nuxen tökötti oli. Ei edes tullut mieleenkään, että se voisi tuollaisen reaktion iholle aiheuttaa. Parempi tästä lähtien välttää tuollaisia aineita..

    VastaaPoista